Fremtidens teknologi har brug for kvinderne

I sidste uge var jeg inviteret til at tale på et event, som blev afholdt af Microsoft i deres nye arkitekttegnede domicil i Lyngby. Overskriften for arrangementet var ”Women, we need you – the future of technology” – og der var indlæg fra blandt andre Marianne Dahl-Steensen, CEO, Microsoft Denmark og Astrid Simonsen Joos, CEO, Philips Lighting Nordic. Arrangementet var for både kvinder og mænd, men størstedelen af de fremmødte var kvinder. Da det blev min tur til en ’unplugged’ chat med Microsoft på podiet, talte vi om, hvordan det er at arbejde i teknologibranchen som kvinde. Måske der sidder kvinder derude, der overvejer en karriere i it-branchen, som kan hente inspiration til en beslutning i mine svar. Så her kommer de:

 

  1. Du har tidligere sagt, at tech ikke kun er en ”man’s world” – hvad mener du egentlig med det?

Det er helt ubegribeligt for mig, at så relativt få kvinder har opdaget, hvor spændende, det egentlig er at arbejde med teknologi. Det er en kreativ og udviklende branche, hvor man i sandhed har mulighed for at gøre en forskel med sin indsats. Derudover er det faktisk også en af de allermest fleksible brancher, når man ser på de fleste IT-virksomheders tilgang til work/life balance. Når man arbejder med IT, er der oftest ret gode muligheder for selv at tilrettelægge sine arbejdstider, arbejde hjemme osv., og så er det super godt lønnet. Jeg kender mange kvinder, som er gået på nedsat tid for at få det hele til at hænge sammen derhjemme, men når man tænker over det, er årsagen til, at det egentlig er nødvendigt ofte, at det job, de har valgt, kræver en fysisk tilstedeværelse i bestemte tidsrum – f.eks. kan en sygeplejerske eller skolelærer stort set ikke arbejde andre steder end på arbejdspladsen og på de aftalte tidspunkter.

 

  1. Hvad er dit syn på kvinder vs. mænd inden for tech? Hvor er kønnene hver især stærke?

Ligesom det er vanskeligt at forklare, præcis hvorfor rene kvindenetværk f.eks. fungerer så godt, giver det for mig heller ikke mening at sætte maskuline og feminine styrker i skarpt definerede kasser. Det jeg kan konstatere er egentlig blot, at diversitet (ikke kun kønsdiversitet) er vigtigt for, at der kommer meningsfyldte og værdiskabende produkter ud i den anden ende af innovationsprocessen. Hvis opfindelser kun skabes af f.eks. den mandlige halvdel af befolkningen, vil der med sikkerhed være mangler, som kunne undgås, hvis der også deltog kvinder i processen. Læs evt. mere om emnet i min tidligere blog post Kvinde med ambitioner? Sæt skub i din it-karriere med en mentor.

 

  1. Fortæl os om netværket Women in Tech DK

Women in Tech DK er et netværk for kvinder med interesse for tech startups – her kan du både møde CEOs fra vækstvirksomheder, ansatte i startups, dem der overvejer at starte, og folk der er interesseret i at følge med i den nyeste udvikling indenfor teknologi. Vi arbejder bl.a. for at få skabt en mere balanceret tech startup scene dvs. få flere kvinder til at turde tage springet ud i iværksætterlivet. Det er vigtigt, at vi fokuserer specifikt på kvinder, som der er alt for få af indenfor startup-miljøet, og får inspireret og uddannet dem, så de kan få endnu mere succes med deres virksomheder. Women in Tech samarbejder blandt andet med #CPHFTW, og arrangerer forskellige events og workshops, som også faciliterer netværksmuligheder på tværs af tech startupmiljøet.

 

  1. Hvad betyder netværk for dig, og hvordan bruger du det aktivt?

Netværk er ekstremt vigtigt. Så kort kan det siges. Da jeg først startede Queue-it med mine medstiftere, var der ikke et velfungerende, samlet tech start-upmiljø, hvor vi kunne søge inspiration – og det var en udfordring for os. Som entreprenør er det ekstremt vigtigt at møde andre små virksomheder i samme situation, som kan give indspark til f.eks. udvikling, go-to-market strategi og investorer. Man har simpelthen behov for inspiration og hjælp fra folk, som kender spillets regler og udfordringer. Der er også en tendens til i større virksomheder, at man glemmer at dyrke sit eksterne netværk, fordi man har så mange kolleger omkring sig at sparre med. Problemet med det er bare, at alle tager afsat i det samme regelsæt, normer og værdier, som er fastlagt i virksomheden. Sandsynligheden for banebrydende idéer og nytænkning i øvrigt, er derfor mindre, end hvis du spørger en mere forskelligartet gruppe som f.eks. dit eksterne netværk til råds. I dag bruger jeg mit netværk til både stort og småt. Pt. er vi f.eks. på jagt efter en leverandør USA, og i den forbindelse har det været helt naturligt for mig at række ud i mit netværk og efterspørge kontakter – antallet af tilbagemeldinger har været overvældende, så det betaler sig virkelig, at have et godt netværk.

 

  1. Hvad er dine tanker omkring tech-mentorordninger?

Det er helt sikkert en fremragende idé. En mentorordning kan både styrke din karriere og muligheder i branchen, og har du behov for gode råd i forhold til udfordringer på jobbet, eller blot et par karrierefremmende tips, er det rigtig godt med hjælp fra en erfaren sparringspartner. Helt generelt set har vi behov for mange flere it-professionelle, så mentorprogrammer er især vigtige for at hjælpe unge mennesker på vej i karrieren. På  Microsofts event blev der også faciliteret mulighed for at matche nye mentorer med mentees, hvilket flere benyttede sig af. IT-Branchens styregruppe for kvindelige ledere har også for nyligt afholdt et mentorarrangement for kvinder, der ønsker en karriere i it-branchen, så der er gode muligheder for at komme i gang i øjeblikket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *