Kvinde med ambitioner? Sæt skub i din it-karriere med en mentor

IT-Branchens styregruppe for kvindelige ledere afholder et mentorarrangement for kvinder, der ønsker en karriere i it-branchen. Det foregår d. 2. maj 2016. Jeg deltager ikke selv som mentor, men jeg synes, at det er et super initiativ til dig som ønsker at styrke din karriere og muligheder i branchen med hjælp fra en erfaren sparringspartner. Har du behov for gode råd i forhold til dine udfordringer på jobbet, eller blot et par karrierefremmende tips, så får du her en chance for at møde succesfulde kvindelige ledere i it-branchen.

Helt generelt set har vi behov for mange flere it-professionelle; og især har vi behov for flere kvinder i teknologibranchen. Arrangementer og mentorprogrammer som dette er vigtige for at hjælpe unge kvinder på vej i en ellers mandsdomineret verden. Jeg kan kun endnu engang understrege, hvor vigtigt det er, at vi fokuserer specifikt på kvinder og får inspireret og uddannet dem, så de får succes i branchen og samtidig kan fungere som rollemodeller for andre kvinder, der overvejer at gå samme vej. Teknologi er en spændende karrierevej for kvinder, og det kan både være sjovt, kreativt, forretningsorienteret og udfordrende på samme tid. Og det er det budskab, som jeg gerne vil være med til at sprede.

Vi er også som samfund nødt til at fokusere på nogle af de alvorlige branchemæssige ”huller”, hvor der slet, slet ikke udvikles nok ny teknologi. Hullerne findes desværre ofte i de brancher, der domineres af kvinder – her tænker jeg f.eks. på sygeplejen, daginstitutioner, ældrepleje og skolerne. Det er min påstand, at mænd i højere grad udvikler til de traditionelt mandsdominerede brancher, og at de typisk ”bløde” brancher ikke i samme grad udvikler sig ved hjælp af ny teknologi.

Derfor kan jeg kun glæde mig over IT-Branchens mentorarrangement, som søger at hjælpe kvinder i branchen godt på vej.

One response to “Kvinde med ambitioner? Sæt skub i din it-karriere med en mentor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *