Hvor bliver kvinderne af?

Det varer ikke længe, inden næste sæson af DR1s ”Løvens Hule” løber over skærmen. Programmet handler om fem investeringsvillige millionærer (Løver), som skal vurdere, om netop din iværksættervirksomhed eller opfindelse er værd at investere i. Det var super interessant at følge med i sidste sæson, og jeg glæder mig til den næste. Men hvis det bliver som sidste år, vil de mandlige iværksættere endnu engang være i overtal.  Jeg har hørt, at under casting-processen til sæson 1 var flertallet af iværksættere, der søgte om optagelse, mænd. Det resulterede selvfølgelig også i, at antallet af kvindelige iværksættere, som kom på skærmen og pitchede deres ideer til løverne, lå langt under mængden af mænd. Men hvorfor er det lige sådan? Hvor blev kvinderne af?

Det er ikke nogen hemmelighed, at to ud af tre danske iværksættere er mænd (Erhvervsstyrelsen), og det billede slog altså igennem i sæson 1 af Løvens Hule. Hvis vi skal knække den trend, må vi se på, hvilke udfordringer det er, som stopper kvinderne. Jeg tror, at det skyldes flere forskellige ting.

Udvikling i CVR-registreringer fordelt på køn

Kvinder har en tendens til at undervurdere deres egne idéer, og det er rigtig ærgerligt. Det betyder, at vi går glip af rigtig mange spændende nye forretningsidéer, som ellers kunne have stort potentiale. Vi skal blive bedre til at understøtte innovation i det danske uddannelsessystem, så det på længere sigt bliver en helt naturlig del af hverdagen for alle at dele idéer på kryds og tværs.

Desuden vil kvinder som regel gerne have styr på det hele fra start. Besidde alle nødvendige kompetencer. Jeg kalder det ”tjeklistesyndromet”. Men det skal de droppe, hvis de gerne vil være iværksættere. De må bare komme i gang, og så er det selvfølgelig en fordel, hvis de starter med noget, som de kender. Jeg har faktisk læst et sted, at der er flere kvindelige virksomhedsejere, der går konkurs ift. mandelige, fordi kvinderne hopper ud i en hel ny branche. Mit råd er klart. Hvis du vil være iværksætter, så start med noget velkendt, hvor du kender produktet, forretningen eller har et netværk. Og start gerne din virksomhed sammen med andre – allerhelst mennesker, som du har arbejdet med tidligere.

En anden barriere, som vi ikke kommer uden om, er barsel. Det hører jeg tit fra kvinder, som overvejer at blive iværksættere nævne som en meget konkret problemstilling. Kvinder i alderen 25- 35 år har ofte den udfordring, at de i samme periode, som de vil starte virksomhed, også gerne vil have børn, og det kan være en svær kombination. Jeg mener godt, at barsel og små børn kan kombineres med livet som iværksætter, men det er selvfølgelig vigtigt, at man på forhånd har gjort sig nogle overvejelser på hjemmefronten om, hvordan familielivet og iværksættereventyret kan kombineres. Man kan evt. søge råd og vejledning hos andre, som har været i samme situation. Der er pt. ingen hjælp at hente i den situation fra offentlig side, så det gælder om at finde løsninger selv, indtil det bliver bragt i orden fra politisk hold.

For at vende tilbage til programmet ”Løvens Hule”, så er DR også selv ivrige efter at få flere kvinder til at turde tage springet og deltage i den nye sæson. Især løvinden Birgit Aaby opfordrer kvinderne til at melde sig til programmet, har jeg ladet mig fortælle. Ambitionerne for den kommende sæson er iflg. DR store, og et af målene er at få flere kvinder på skærmen, som samtidig kan være med til at inspirere andre kvinder til at starte egen virksomhed. Og netop det tror jeg er vigtigt. Det er vigtigt, at repræsentationen af kvinder generelt set på TV er lige så stor som mænd; især i programmer som Løvens Hule, som mange unge og håbefulde iværksættere spejler sig i. Derfor nytter det ikke noget, hvis vi fortrinsvis ser mænd. Det sender et helt forkert signal til kvinder.

Jeg vil gerne opfordre alle kvinder med en god forretningsidé og -plan til at deltage i Løvens Hule sæson 2. Det kan stadig nås! Deadline for ansøgning er først d. 15. marts, og du kan downloade ansøgningsskema på DR’s hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *